Boligprisstatistikk

Her økte boligprisene mest

Eiendom Norge legger fram boligprisstatistikken for november.

VEKST: Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Follo og Tønsberg med en oppgang 0,8 prosent. Foto: Tor Richardsen/NTB Scanpix.
VEKST: Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Follo og Tønsberg med en oppgang 0,8 prosent. Foto: Tor Richardsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag la Eiendom Norge fra boligpristallene for november, og de viser en moderat prisutvikling.

Boligprisene sank med 0,8 prosent nominelt i november, mens korrigert for sesongvariasjoner, steg prisene med 0,2 prosent.

- Vi har nå snart lagt bak oss to år med moderat prisvekst, noe som er den lengste sammenhengende perioden med moderat prisutvikling som vi har hatt i det norske boligmarkedet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Prisutviklingen så langt i 2019 ligger tett på Eiendom Norges prognose med en oppgang på tre prosent, legger han til.

Her steg prisene mest

Sterkest sesongkorrigert prisutvikling i november hadde Follo og Tønsberg, inkludert Færder, med en oppgang 0,8 prosent.

Svakest sesongkorrigert prisutvikling hadde Stavanger m/omegn med en nedgang på 0,8 prosent.

Sterkest tolv-måneders vekst hadde Fredrikstad og Sarpsborg med 6,3 prosent, mens Stavanger og omegn atter en gang hadde den svakeste utviklingen de siste tolv månedene med en nedgang på 2,6 prosent.

– Markedet har i store deler av 2018 og hele 2019 vært kjennetegnet av en moderat prisutvikling, stor aktivitet og små regionale forskjeller. Vi venter denne utviklingen vil fortsette i desember og inn i 2020, sier Dreyer.

- Velfungerende boligmarked

Boligmarkedet i 2019 er i ferd med å lande, og sjelden har vi sett et så velfungerende marked gjennom et helt år, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

- Tallene for november bekrefter trenden med et år som har gitt rekordmange salg og moderat prisutvikling, oppsummerer administerende direktør Carl Geving.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer