Her sponser kommunen peis til deg

Men husk å gjøre dette først.

VARMT OG GODT: En vedovn er både koselig og miljøvennlig. Strømregningene blir mindre - og kommunen støtter deg Foto: JØTUL
VARMT OG GODT: En vedovn er både koselig og miljøvennlig. Strømregningene blir mindre - og kommunen støtter deg Foto: JØTUL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vurderer du å bytte ut vedovnen din med en ny en? Da vet du kanskje at regjeringen har innført en tilskuddsordning for alternativ oppvarming.

Men også andre støtteordninger finnes. Enøketaten i Oslo kommune gir for eksempel støtte til mange tiltak, blant annet utskifting av vedovn eller montering av peisinnsats eller etterbrenner, pelletsovn og varmepumper. Men du får ikke støtte til å skifte ut parafinovn til ny rentbrennende vedovn.

Ikke kjøp og søk

Og hvorfor vil hovedstaden få innbyggerne til å bytte ovn? Vedfyring med gamle ovner gjør lufta i Oslo svært forurenset om vinteren, derfor ønsker Oslo kommune at så mange som mulig skifter til nye ovner.

Dersom du bor innenfor Ringvei 3 i Oslo og vil skaffe deg ny ovn, kan du få 3.000 kroner i tilskudd av Enøketaten. Bor du utenfor? Da får du 1.500 kroner.

Men du kan ikke bare kjøpe deg en ny ovn, slenge av en søknad of forvente at pengene kommer inn på konto. Slik fungerer det nemlig ikke - dessverre.

Hvis du kjøper vedovn før du har søkt om støtte, får du ingen penger. Du må altså finne ut hvilken ovn du ønsker å kjøpe, støtte om søknad - og først når den er godkjent, kan du handle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer