Her stiger boligprisene - og her faller de

Steg de der du bor?

Publisert
Sist oppdatert

Den siste måneden har boligprisene stått relativt stille.

En gjennomsnittlig kvadratmeter norsk bolig koster i april 2008 24.800 kroner. Dette er 0,1 prosent mer enn det kostet i mars.

Men dette er altså snittprisen.

Kalkulator: Så mye er boligen din verdt

Kvadratmeterprisene varierer enormt, fra landsdel til landsdel, og fra bydel til bydel. De billigste snittprisene finner man i Hedmark. Her er snittprisen 16.200 kroner. Den dyreste kvadratmeterprisen er, ikke overraskende, i Oslo, der snittprisen ligger på 34.000 kroner per kvadratmeter.

Dette er 17.800 kroner mer per kvadratmeter. Det høres kanskje ikke så mye ut, men for en bolig på 150 kvadratmeter utgjør dette svimlende 2,67 millioner kroner.

I tabellen under kan du se snittprisene nå - samt snittpriser for 2007 og hittil i år, og utviklingen siden 2007.

Faller i byene

Som du kan se av tabellen under - snittprisen har ikke falt i noen fylker i april. Det har den derimot i noen av byene, og bydeler.

Kvadratmeterprisen i Bergen sentrum falt med en prosent i april - og snittprisen i Vestlandets hovedstad er fire prosent lavere enn på samme tid i fjor. I Tromsø sank kvadratmeterprisen med en prosent i april, og med hele to prosent det siste året. I Trondheim har prisene falt 2 prosent sammenlignet med i fjor, men sto uendret i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer