Her stiger prisene med 10 prosent

Telemark har hatt en voldsom boligprisvekst den siste måneden.

Her stiger prisene med 10 prosent
Publisert
Sist oppdatert

Etter en svært tung høst, kunne endelig eiendomsmeglerne smile igjen, da de presenterte den ferske boligprisstatistikken i dag.

For første gang siden august har prisene ï hele landet steget, og noen steder har oppturen den siste måneden vært ekstra stor.

Pluss 10 prosent

I Telemark steg boligprisene med hele 10 prosent fra desember til januar, noe som er en større prosentvis prisvekst enn i noe annet sted i landet.

- Telemark har hatt sterkeste prisutvikling, og det er vanskelig å si hvorfor, sier Geir Storli i Eiendomsmegler Dahl. Storli representerer Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) i blant annet Telemark.

Han forklarer at Telemark kan vise til gode pristall de siste månedene, sammenliknet med resten av landet. Han tror deler av forklaringen er at fylket kan vise til et relativt attraktivt arbeidsmarked.

- Deler av Telemark har et sterkt næringsliv, som har trukket arbeidstakere inn i kjøpemarkedet. Et godt næringsliv er med å trekke boligprisene opp, sier Storli.

Og i et elendig arbeidsmarked stort sett i hele landet, er det ikke så dumt med signaler om et relativt godt næringsliv. For å ha en jobb er naturlig nok en forutsetning for å få lån til å kjøpe bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer