Borettslag og sameier

Her stopper ansvaret

Visste du at styret sitt ansvar i sameier og borettslag stopper ved inngangsdøren din? Men forsikringen dekker mer enn de fleste er klar over.

ANSVAR: Styret sitt ansvar i borettslag og sameier stopper ved inngansdøren. Foto: Pavel Talashov / Shutterstock / NTB
ANSVAR: Styret sitt ansvar i borettslag og sameier stopper ved inngansdøren. Foto: Pavel Talashov / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du bor i et borettslag eller sameie har du ansvar for visse ting, mens styret har ansvar for resten, men hvor stopper egentlig styret sitt ansvar?

Det stopper ved inngangsdøren din, skriver nettsiden Godt forberedt, som er en del av forsikringsselskapet Gjensidige.

– Sameier og borettslag er to måter å organisere det å bo og eie sammen på. Det er noen viktige forskjeller mellom de to boformene, men ikke når det gjelder ansvar for vedlikehold, opplyser Robert Helberg, advokat hos Huseiernes advokatkontor til DinSide.

Alt som er inne

Som beboer har du ansvar for alt som er inne i leilighetene, altså rør, ledninger, inventar, utstyr, apparater og innvendige flater.

Fellesskapet har på sin side ansvar for «alt» rundt boenheten og såkalte fellesskapsinstallasjoner. Det kommer frem i borettslagsloven paragraf 5-17 og eierseksjonslovens kapittel 5.

Beboerne har ikke ansvar for inngangsdøren og vinduene. Det er det fellesskapet som vedlikeholder.

– Hvis hele vinduet - med ramme - må byttes, skal fellesskapet ta regningen. Det er aktuelt når det er råte i vinduskarmene eller ved oppgradering til en mer energieffektiv løsning, forteller Helberg og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer