Her tar det 97 dager å selge boligen

Boligmarkedet i nord sliter.

Skal du selge boligen din i Tromsø, bør du ha god tid.
Skal du selge boligen din i Tromsø, bør du ha god tid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å være boligmegler i Tromsø for tiden. Gårsdagens boligstatistikk viste at gjennomsnittsprisene i Tromsø har sunket med 4 prosent fra 2007 til 2008.

Oversikt: Boligprisene der du bor

Men nedturen stopper ikke der. Formidlingstiden, det vil si antall dager det i snitt tar å selge boligen, er ekstremt høy, og ser ut til å eskalere.

I august for ett år tilbake tok det i snitt 45 dager å selge boligen i Tromsø. Ett år senere har formidlingstiden mer enn doblet seg, og nå tar det hele 97 dager å selge boligen.

Riktignok har formidlingstiden i de fleste byene økt siden i fjor, men ingen byer eller fylker kommer i nærheten av tallene til Tromsø. Bare siden juli har formidlingstiden her økt med 23 dager.

Hva er boligen din verdt?

Her er formidlingstiden kortest

Thorbjørn Ek fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening sa i går at det er mange mennesker på visninger, men fortsatt er det veldig mange som er avventende med å kjøpe.

- Det er veldig mange på visninger for tiden, men det er lite handlekraft. Men det er ganske slitsomt, for det er mange der ute som er ubesluttsomme, sa Ek i går.

Og det viser seg på statistikken. Det tar i snitt 41 dager å selge boligen i Norge, og selv om dette er betydelig lavere enn i Tromsø, er det en ganske stor oppgang fra 26 dager i samme periode i fjor.

Av de største byene og fylkene er det Oslo som har kortest formidlingstid. Det tar i snitt 29 dager å selge boligen i hovedstaden, omtrent som i forrige måned, men en oppgang på 11 dager siden samme periode i fjor.

Bør du eie eller leie?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer