Her tar det 97 dager å selge boligen

Boligmarkedet i nord sliter.

Skal du selge boligen din i Tromsø, bør du ha god tid.
Skal du selge boligen din i Tromsø, bør du ha god tid. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å være boligmegler i Tromsø for tiden. Gårsdagens boligstatistikk viste at gjennomsnittsprisene i Tromsø har sunket med 4 prosent fra 2007 til 2008.

Oversikt: Boligprisene der du bor

Men nedturen stopper ikke der. Formidlingstiden, det vil si antall dager det i snitt tar å selge boligen, er ekstremt høy, og ser ut til å eskalere.

I august for ett år tilbake tok det i snitt 45 dager å selge boligen i Tromsø. Ett år senere har formidlingstiden mer enn doblet seg, og nå tar det hele 97 dager å selge boligen.

Riktignok har formidlingstiden i de fleste byene økt siden i fjor, men ingen byer eller fylker kommer i nærheten av tallene til Tromsø. Bare siden juli har formidlingstiden her økt med 23 dager.

Hva er boligen din verdt?

Her er formidlingstiden kortest

Thorbjørn Ek fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening sa i går at det er mange mennesker på visninger, men fortsatt er det veldig mange som er avventende med å kjøpe.

- Det er veldig mange på visninger for tiden, men det er lite handlekraft. Men det er ganske slitsomt, for det er mange der ute som er ubesluttsomme, sa Ek i går.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer