Hett hjemme?

Mer enn halvparten av oss har det alt for varmt om sommeren.

Med gode persienner eller blendingsgardiner stenger du solen og varmen ute når du ikke er hjemme.  Foto: Velux
Med gode persienner eller blendingsgardiner stenger du solen og varmen ute når du ikke er hjemme. Foto: Velux Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er juli og varmt, og da skal man ikke klage. Men det som er deilig ute, kan faktisk bli plagsomt inne, skal vi tro en fersk undersøkelse utført av vindusprodusenten Velux. For mer enn halvparten av de spurte svarte at de har det for varmt innendørs i sommerhalvåret.

Økt strømforbruk

Ironisk nok, kan dette for mange føre til økt strømforbruk. Enten ved kortsiktige løsninger som en enkel bordvifte - eller ved at man får installert aircondition, eller bruker varmepumpens kjølende funksjon.

Men hvorfor bruke energi og penger på å fjerne problemet, når du kan forhindre det fra å skje? Med riktig solskjerming kan sollyset slippes inn eller stenges ute etter behov, slik at du kan få varme om vinteren - og stoppe den om sommeren.

Mange smarte løsninger: Markiser, screen, film, persienner og lamellgardiner

Velux' undersøkelse viser at fire av fem har vurdert å utnytte sollyset til oppvarming om vinteren, men langt færre tenker på at de enkelt kan isolere boligen for vamre om sommeren. Solskjermingsprodukter for takvinduer kan for eksempel redusere solens oppvarming av boligen med opp til 95 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer