Historisk tregt marked

Boligprisene stiger, men markedet er historisk tregt.

I Oppland tar det mer enn 100 dager i snitt å selge boliger.  Foto: Hasse A
I Oppland tar det mer enn 100 dager i snitt å selge boliger. Foto: Hasse A Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens boligpristall gir ny optimisme i boligmarkedet, men alt er ikke bare fryd og gammen. Formidlingstiden, det vil si antall dager det tar å selge en bolig, har steget til rekordnivåer.

Det tar nå i snitt 62 dager å selge en bolig. Og noen steder er mer ute å kjøre enn andre. I Oppland tar det hele 104 dager i snitt å selge en bolig.

- Det er mye, men det er sånn det er. Nå blir mange av sliterne solgt, og da vil formidlingstiden stige, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) til DinSide.

Bra januartall

Etter en bratt høst på boligmarkedet, kunne NEF og Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) legge frem positive tall for pressen i dag. Boligprisene var 4,8 prosent høyere i januar i år enn desember. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene 0,8 prosent høyere i januar enn måneden før.

- Det er ganske mye mer enn vi hadde forventet, sier leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglingsforbund, til DinSide.

Les mer: Nå stiger boligprisene

Tregere og tregere

En kan kanskje tenke at markedet har løsnet, med en slik positiv prisutvikling, men det blir stadig vanskeligere å selge bolig. Det tar nå 13 dager mer enn desember og 18 dager mer enn i januar 2008 å selge en bolig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer