Hit reiser interiørarkitekten for å shoppe

Pusse opp, innrede eller forbedre? Interiørakitektenes mekka er utvilsomt Marrakech i Marokko. Vi gir deg tipsene.

Publisert
Sist oppdatert
Finnes det en interiørarkitekt som er verdt utsalgsprisene sine og som ikke har trålet soukene i Marrakech?


Dette spurte nylig det annerkjente fagtidsskriftet Architectural Digest sine lesere.

DinSide Bolig reiste til Marrakech for å se på shoppingmulighetene i byen med 1001 interiørarkitekter og en tilsynelatende uendelig rekke utsalg.

Perfekt til hytta ved sjøen? Kun noen hundre kroner for et helt sett hos Akkal i Marrakech
Perfekt til hytta ved sjøen? Kun noen hundre kroner for et helt sett hos Akkal i Marrakech Vis mer


Under gir vi deg guiden, tipsene og hemmlighetene til en reise med mål for å utsmykke hjemmet i eksklusiv eleganse til en rimelig penge.

La deg inspirere av disse interiørbildene fra Marrakech...

Vit hva du trenger

Marrakech har alltid handlet om shopping i en eller annen form. I dag finner du ikke så mange påfuglfjær eller slaver til salgs, men byen er fortsatt det ultimate sted for handel. Som et flere tusen år gammelt handelssentrum på vestsiden av Atlas-fjellene, har interiør alltid vært og er en veldig viktig del av markedet her i dag.

- Praktisk talt alle interiørbutikker på kartet med et internasjonalt utvalg, har en kontakt i Marrakech, skriver Architectural Digest.

Men hvor starter du?

Handleopplevelsen i Marrakech er et fenomen som kan være totalt oppslukende og absolutt forvirrende. Lange og snirklete gater med små butikker som ikke gir den vageste oppfatning av å være et utsalg. Ikke før du kommer inn i døren og ut i praktfulle bakgårder eller store rom fylt med alt fra gyngestoler i antikk trevare, pyntet med perlemor og bronsebeslag, til de velkjente små marrokanske lampene vi ser etterligninger av hos Indiska og Living.

Få tips til pruting og se hva varene egentlig bør koste i Marrakech her...

- Det første du må vite er hva du ser etter og hvor du skal ha det i hjemmet ditt, sier franske Laetitia Trouillet.

Hun er veskedesigner og personal shopper. Trouilett har bodd i Marrakech i fire år og lever av å guide turister med velernærte lommebøker og spesielle shoppingønsker i eventyrbyen.

- Mange kommer hit uten spesifikke tanker på hva de ønsker å kjøpe. Da kan det bli litt vanskelig å finne det rette, spesielt om du ikke har all verden av tid. Du ender også opp med å kjøpe en del ting som ikke passer inn i omgivelsene hjemme. Markedene og butikkene i Marrakech er fulle av artikler som passer godt i både farge og design her i de lokale omgivelsene, men kanskje ikke tar seg så bra ut i en norsk stue. Det er lett å bli handleblind, sier Trouilett.

Laetitia Trouillet guider deg til de rette stedene om du ønsker en personlig shopper i Marrakech.
Laetitia Trouillet guider deg til de rette stedene om du ønsker en personlig shopper i Marrakech. Vis mer


Les mer om vår handletur med personal shopper Laetitia Trouilett her...

Tenk frakt og kilo

Dette burde du betale for varene:

 • Puff i skinn (varierer mye med størrelse og kvalitet): fra 150 til 1.000 dirham
 • Sengetøy i bomull, et sett: 300 dirham
 • Små smykkeskrin/kister: 100 dirham
 • Keramikk, et sett tallerkener: 100 dirham
 • Et par typiske baboucher, sandaler: 80 dirham

 • Cirkapriser for varer i souquene. Avhenger av kvalitet, men dette er en guide til hva du kan forvente. 100 dirham tilsvarer ca. 65 kroner.


  Før du reiser på handletur til himmelen, er det greit å planlegge litt. Og om handleblindhet blir et problem, blir ikke flybiletten din til Marrakech det. Norwegian flyr direkte tur/retur fra Oslo, og prisene ligger rundt 1.000-lappen for rundreisen.

  På Norwegian sine billetter har du lov til å ha med deg to kolli på 20 kilo hver, i tilegg til 15 kilo håndbagasje - altså 55 kilo til sammen.

  Bestiller du ekstra kilo på forhånd, koster det 60 kroner per kilo - noe det kan være vel verdt hvis du vet du skal handle mye.

  Skal du transportere større gjenstander, som for eksempel store bord, stoler og lamper hjem til Norge, finnes også andre alternativer. Det verserer mange historier om varene som skulle bli levert på døren fra forhandlere, og som tok en evig "houdini", så det beste alternativet er å bringe med seg det man har muligheten til selv.

  Hvis dette skulle by på problemer, er Worldsoft, 26 avenue Allal El Fassi, Daoudiate, 024 31 05 55 et selskap det går ann å stole på.

  Tekstiler og duker er meget billig og av høy kvalitet i Marrakech. Her fra Florence Teillet.
  Tekstiler og duker er meget billig og av høy kvalitet i Marrakech. Her fra Florence Teillet. Vis mer


  Her finner du varene

  Marrakech består som sagt av et mylder av butikker i alle kategorier. Områdene av interesse kan likevel deles inn i tre.

  Shoppingområder i Marrakech:

 • Sidi Ghanem
  Dette blir også betegnet som det industrielle området av byen, og ligger 8 kilometer fra sentrum. Sidi Ghanem blir stadig mer populært blant marokkanske designere som åpner sitt eget show room. Hvis du lurer på hvor de vakre tallerkenene du spiser av, det komfortable bomullssengetøyet du ligger i eller de utrolige stearinlysene du ser i riadene inne i byen kommer fra, så er det antakeligvis kjøpt her.

 • Gueliz
  Mange av butikkene her er priset ganske høyt etter marokkansk standard, men så er det også her du finner det mest eksklusive du kan oppdrive av arabiske klær og andre forbruksvarer. Du finner også kvalitetsorienterte utsalg av tekstiler i denne bydelen

 • Medinaen og souquene
  Består av over 29 000 små og store butikker. Her har du mer å velge mellom enn fornuften kan kontrollere. Blendende farger, forførende former og enorme inntrykk. Den første impulsen vil være at du kan handle inn til en total marokkansk "make over" for deg selv og hjemmet i det kalde nord, men vi minner om Laetitias kloke ord - ikke alt her passer like godt inn på panelet i hjemme i Ådalen. Det er likevel her du kan gjøre de beste kuppene - om du prute kan.

 • En skole i araberhandel - derfor føler normenn seg lurt...

  For å gjøre handleturen litt enklere for deg, har vi delt opp våre shoppingtips i varekategorier. Vi anbefaler deg også å stikke innom så mange riader og hoteller som mulig for å la deg inspirere. Spør hvor ting er kjøpt - det er som regel lokalt.

  Showrommet på Amira er delikat og vil friste enhver som liker lys.
  Showrommet på Amira er delikat og vil friste enhver som liker lys. Vis mer


  Her er våre anbefalinger, utarbeidet på egne erfaringer og tips fra profesjonelle shoppere og lokale interiørdesignere:

  Mange av butikkene selger et stort utvalg av av varer i forskjellige kategorier, men vi har plassert de i hovedkategorier for oversiktelighets skyld.

  Lys og lamper:

 • TM Design, rue El Irak, Q.I., Ménara, 212-44-49-65-93; www.tmdesignmarrakech.com. Belysning og kunst
 • Amira, nr. 277, Route de Safi. 212-24-33-62-47 Stedet hvor alle lys du finner på Marrakech sine riader og hippe spa-fasiliteter blir solgt.

  Møbler, trevarer, lær og skinnvarer:
 • Scenes de lin, 70 rue de la liberté, 212-24-43-61-08. Komplett interiørbutikk med stort utvalg i gardiner, lamper, møbeltrekk og møbler.
 • Musthapa Blaoui, 124-144 Bab Doukkala, Medina, 212-24-38-52-40. Møbler, lamper, skinnpuffer, kommoder og speil.
 • Tresor des Nomades, 144 rue de Bab Doukkala, Medina; 212-44-38-52-40. Marrokanske møbler, håndtverk, tepper, porselen og belysning.
 • Ministero del Gusto, 22 Derb Azouz El Mouassine, 212-44-42-64-55. Tre- og lærmøbler, afrikanske masker og pyntegjenstander.
 • Ryad Tamsna, Riad Zitoun Jdid, 23 Derbe Zanka Daika, Medina, 212-44-38-52-72; www.tamsna.com. Møbler og kunst.
 • Darkoum, 5 rue de la Liberté, Guéliz, 212-44-44-67-39; www.ilove-marrakesh.com/darkoum. Møbler, kunst og sølvvarer.

  Denne puffen kjøpte vi for 1000 norske kroner hos Mustapha Blaoui. Beste kvalitet skinn og perfekt for å sitte ned på i gangen når man skifter sko.
  Denne puffen kjøpte vi for 1000 norske kroner hos Mustapha Blaoui. Beste kvalitet skinn og perfekt for å sitte ned på i gangen når man skifter sko. Vis mer


  Tekstiler, sengeklær og duker:

 • Brigitte Perkins, 212-44-37-74-16. Kun etter avtale, ring på forhånd. Brodert lintøy og silke.
 • Florence Teillet, Route de Safi, på venstre hånd med en gang du kommer inn i gatenSengetøy, puter og malerier.
 • Via Notti, Route de Safi, 212-24-33-59-38 Egyptiske sengeklær, håndklær og badehånkler i ypperste kvalitet.

  Bestikk, service og glass:

 • Akkal, nr. 322, Route de Safi. 024 33 59 38 Noe av Marrakech sitt mest eksklusive keramiske håndverk.

  Du finner et utvalg av glass- og keramiske produkter i de fleste store interiørbutikker. Mustafa Blaoui har også et godt utvalg i typisk marrokansk stil.

  Tepper:

 • L art de Goulimine, 25 Souk des Tapis, 212-24-44-02-22. Litt annerledes teppebutikk med mye brukervennlig for norske forhold.
 • Bazaar les Palmiers, 117 Souk des Tapis, 212-44-46-29. Stort utvalg, fine farger og gode priser, men husk å prute.

  Lokal kunst, antikviteter og dekor:

 • Dar Al Charij, 111 Derb Al Qadi, Azbezt; 212-44-38-62-79. Islamske antikviteter, Berber utsmykninger, kister, kjøkken redskap and tepper.
 • Galerie Tadghart, Place de la Liberté, Guéliz, 212-44-43-22-58. Arkitektur og lokale tekstiler.
 • Amanjena Boutique, route de Ouarzazate, 212-44-40-33-53. Kunst, dekorative objekter og tekstiler.
 • Amazonite, 94 boulevard El Mansour Eddahbi, Gueliz, 212-24-44-99-26 Tre etasjer med alt mellom himmel og jord. Fin start for kunstsamlere.

  Et besøk i Marrakech sine souker er unikt med tanke på både shopping og opplevelser.
  Et besøk i Marrakech sine souker er unikt med tanke på både shopping og opplevelser. Vis mer • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer