Hjalp med tidenes dyreste strømregninger

Regjeringen ga 321 millioner kroner i hjelp til strømregningen

Foto: Colourbox.com/Scanpix/Statsministerens kontor
Foto: Colourbox.com/Scanpix/Statsministerens kontor Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter årets lange og kalde vinter med høye strømpriser var det mange norske forbrukere som hadde problemer med å betale regningene. I januar varslet regjeringen at de ønsket å hjelpe dem som trenger det mest med tilskudd til strømregningen.

– Som de fleste vet, har det vært en kald vinter til nå i år. For å hjelpe dem som sliter med å betale regningen, har Regjeringen bestemt at vi vil foreslå en ekstrautbetaling til alle som får bostøtte, sa kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) til nrk.no.

Støtten ble beregnet til 2.500 kroner per husstand som allerede er innunder bostøtteordningen, og i tillegg 100 kroner per ekstra husstandsmedlem. Dette ble utbetalt i mars i år, og outgjorde totalt 321 millioner kroner.

I tillegg økte regjeringen også bevilgningene til elektrisitetssparing i husholdningene med 70 millioner kroner. Disse midlene fordeles av Enova, og du kan søke om støtte her.

Betaler du for mye for strømmen? Finn billigste strømleverandør med vår strømkalkulator

Slik bytter du strømleverandør

Når du har funnet ut hvilken strømleverandør og hvilket abonnement du ønsker, er veien kort til lavere strømregninger. I Strømkalkulatoren finner du enkelt frem til kontaktdetaljer for det selskapet du ønsker å bytte til. Ved hjelp av urlen til selskapets nettsider, klikker du deg videre, og så er det bare å fylle ut med relevante data.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer