Hjelper deg til det gode boligkjøpet

Ta med deg din egen eiendomsmegler eller takstmann på visning. Så slipper du å kjøpe katta i sekken.

Synes du det er vanskelig å forholde seg til å kjøpe bolig, kan du hyre din egen megler som kan hjelpe deg med jobben.  Foto: iStockphoto.com
Synes du det er vanskelig å forholde seg til å kjøpe bolig, kan du hyre din egen megler som kan hjelpe deg med jobben. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Her i landet er vi vant til å tenke på eiendomsmegleren som en representant for boligselgeren. Og det er ikke så rart - akkurat som selger har jo den provisjonslønnede megleren som målsetting å oppnå en høyest mulig salgssum.

Det betyr imidlertid ikke at du som boligkjøper trenger å møte opp på visning alene og "forsvarsløs". Vi har snakket med flere representanter for eiendomsmeglerbransjen som kan fortelle at de villig stiller opp for kunder som måtte ønske bistand i sammenheng med boligkjøpet. Privatmegleren er et av meglerforetakene som tilbyr denne tjenesten.

Muligheter og alternativer

- Tradisjonelt har det vært slik at det stort sett er kjøpere av litt spesielle og relativt dyre eiendommer som etterspør denne typen tjeneste. Men vi stiller selvsagt opp for alle boligkjøpere som ønsker bistand fra oss i kjøpsprosessen, sier Robert Fauske, kjedesjef for salg og marked hos Privatmegleren.

- En megler fra oss kan blant annet hjelpe til med å vurdere pris, utbyggingsmuligheter, utleiemuligheter, alternativer i samme prisklasse og andre elementer som er interessante for kunden, sier Fauske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.