Hjemmekinoreceivere i toppklassen

Vi har testet fire av de gjeveste.

TESTVINNEREN: Yamaha RX-A3050 er en filmformidler som går utenpå det meste, selv blant tre andre receivere i topklassen. Foto: YAMAHA
TESTVINNEREN: Yamaha RX-A3050 er en filmformidler som går utenpå det meste, selv blant tre andre receivere i topklassen. Foto: YAMAHA Vis mer

Av Jørn Finnerud/Stereo+:

Jakten på den beste hjemmekinoreceiveren er en stadig pågående prosess. Nytt utstyr kommer hele tiden, og produsentene forsøker febrilsk å henge med i utviklingen.

Her har vi testet fire av de gjeveste modellene fra Yamaha, Denon, Pioneer og Marantz - alle sammen merker som nyter stor respekt hos entusiastene.

Samtlige av modellene har ni innebygde effekttrinn, med prosessering for 2 ytterligere kanaler i tillegg. Og selvsagt har alle Dolby Atmos, som gir 3D-lyd i hjemmekinoen. Dette er nå standardutstyr i receivere fra 5000 kroner og oppover.

Stadig flere filmer kommer med dette systemet, og den generelle lydkvaliteten har fått seg et løft som vi mener man må oppleve for å skjønne hvor viktig 3D-lyd er for hjemmekinoen.

Det aller siste innen flerkanalslyd

Det finnes ytterligere to nyere systemer for lydprosessering, DTS-X og Auro 3D.

Disse er bare sluppet som en oppgradering på noen få receivere, og i denne testen er det bare Denon AVR-X6200W som er klar for begge (Auro 3D lastes ned).

Mange vil kanskje stusse over at receivergiganten Onkyo ikke er med i denne testen. Årsaken er at Stereo+ testet deres toppmodell i forrige nummer, samt at denne i motsetning til denne testens kandidater ikke har ni forsterkere ombord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer