Slik lager du:

Hjemmelaget ostedipp på én-to-tre

Er du fortvilet over å ikke finne ostedippen i tacohylla? Vi har oppskriften som redder fredagstacoen!

NAM: Med denne enkle oppskriften lager du en veldig god ostedip på 1-2-3! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flere butikkhyller er nå tomme for ostedipp, etter at Santa Maria har hatt leveringsproblemer med produktet. Og for mange nordmenn har ostedippen en fast plass på bordet sammen med tacoen.

Derfor tok DinSide kontakt med MatPrat for å høre hvordan man enkelt kan lage den selv på få minutter.

– Nordmenn elsker taco, og fredagstacoen er blitt en favoritt for veldig mange. Kanskje er det fordi det er så lett å tilpasse til ulike ønsker, sånn at alle kan lage sin egen favoritt, sier kokk i MatPrat Anette Fjelleng Hansen.

Hansen og familien hennes liker godt å eksperimentere med ulike ingredienser.

– Hjemme hos oss har vi sikkert 15 ulike tilbehør på bordet når vi spiser taco, så velger alle det de helst vil ha. Og da tolker vi tacobegrepet i ganske vid forstand, for min taco og barnas taco er jo egentlig to helt forskjellige retter, smiler hun.

Nå oppfordrer hun folk til å prøve å lage mer fra bunnen av, for å ta tacoen til neste nivå.

– Lager du salsaen fra bunnen, får du en helt annen smaksopplevelse enn om du bruker salsa fra glass, og du får god kontroll på kryddermengden og kan tilpasse den til egen gane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer