Hjemmelaget rengjøringsmiddel

Hjemmelaget rengjøringsmiddel: Resultatet overrasket oss!

- Kan være et godt valg, sier ekspert.

HJEMMELAGET: Vi har funnet en enkel oppskrift som fjerner både bakterier og fettete smuss. Video: Embla Hjort-Larsen. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert

Stadig flere av oss er opptatt av å leve så miljøvennlig som mulig - ikke bare ved å være nøye med kildesortering, men også ved å unngå overdreven bruk av kjemikalier i husholdningen.

Én måte å redusere bruk av kjemikalier på, kan være å styre unna sterke rengjøringsmidler som potensielt kan skade både miljøet og helsa.

Tidligere har vi også skrevet at norske forskere til og med advarer mot bruk av rengjøringsspray.

Så hvordan kan vi vaske boligen på en mer skånsom måte? Jo, du kan for eksempel lage ditt eget rengjøringsmiddel.

Sjekk disse tipsene!

Sitron, vann og eddik

Dinside har flere ganger sjekket hvordan ulike, hjemmelagde rengjøringsmidler virker. Ingredienser som ofte går igjen er natron, bakepulver og eddik.

Ofte har resultatet blitt svært vellykket. Nylig testet vi en oppskrift som inneholder eddik, vann, rosmarin og sitronskall. I denne saken kan du lese hvordan vi gikk frem, og resultatet etter rengjøringen.

Nettet bugner også over av andre oppskrifter på hjemmelagde, mer miljø- og helsevennlige rengjøringsmidler.

En annen oppskrift vi har funnet, skal fungere som en kjøkkenspray som fjerner bakterier og fettete smuss på kjøkkenet. Denne metoden har vi nå testet. Sjekk videoen øverst!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.