Hjemmets hete midtpunkt

For ti år siden var det store spørsmålet vanlig emaljert koketopp - eller keramisk. Nå har vi atskillig mer å velge mellom. Elektrisk, gass eller induksjon? Her er en kjapp oversikt.

Publisert
Sist oppdatert

Elektrisk komfyr

Den tradisjonelle elektriske komfyren er også den billigste å kjøpe. Etter en kjapp sjekk hos en rekke produsenter og forhandlere fant vi flere modeller fra cirka 1.800-2.500 kroner, om du vil ha den tradisjonelle emaljerte koketoppen og de aller enkleste funksjonene som stekevarme og grillvarme.

Vil du opp i funksjoner må du også opp i pris. Nå får du komfyrer som kan gjøre det meste: Varmluft, pizzaovnfunksjon, innebygget elektronisk steketermometer, mikrobølgeovn... Valget er ditt, men jo flere funksjoner, jo dyrere blir det, stort sett. I tillegg må du påregne minst en tusenlapp for å få en keramisk topp.

KLIKK HER FOR Å SE BILDESPESIALEN.

Induksjon

Induksjonsovner ser nesten lik ut som en vanlig ovn med keramisk overflate - men er det altså ikke. Induksjonsovnene overfører varme magnetisk - og vil ikke varme opp noe annet enn grytene. Du kan visstnok legge et papirark mellom gryte og komfyr, og det skal komme seg helskinnet gjennom opplevelsen. Det virker også mye hurtigere enn en vanlig elektrisk komfyr.

Induksjonplatene avgir ikke varme ved berøring og er derfor populært blant mange barnefamilier. Du må imidlertid opp enda en prisklasse om du vil investere i en av disse: Induksjonsovner får du fra seks-syvtusen kroner, og oppover. I tillegg må du kanskje skifte ut endel gryter, ettersom ikke alle er laget i et induksjonsvennlig materiale. Panner for induksjonsovner er imidlertid ikke nødvendigvis dyrere enn andre: For eksempel 365+ serien fra IKEA fungerer bra på en induksjonsovn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer