Hjemmets største strømsluk

Dette er verstingene blant strømslukere i hjemmet

Komfyren topper listen over hva i hjemmet som er dyrest i drift.  Foto: Colourbox.com
Komfyren topper listen over hva i hjemmet som er dyrest i drift. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva bruker mest strøm i hjemmet ditt? Hvordan kan du spare?

Visste du for eksempel at din Playstation 3 bruker like mye strøm som fem kjøleskap?Xbox 360 og Nintendo Wii følger hakk i hæl, ifølge Spillmagasinet.no.

Det er likevel oppvarming vi bruker mest penger på i året. Komfyren topper listen over apparatene som trekker mest strøm, med oppvaskmaskinen rett bak. På tredjeplass ligger fryseboksen. Dette er nødvendige produkter, men det finnes allikevel råd for å spare penger, det gjelder å velge riktig når du kjøper nytt.

Jo eldre, jo verre: Strømslukende verstinger

Vi spurte Enova om hvilke apparater som trekker mest strøm. Oversikten nedenfor viser et eksempel på energiforbruket til en familie som bor i en 120 kvadratmeter bolig med elektrisk oppvarming.

For å regne ut omtrentlig årlig kostnad, kan du regne med omtrent en krone per kilowatt-time, som vist i kolonnen til høyre.

Se etter energimerking

Hvitevarer energimerkes for at du som forbruker skal kunne se hvor mye elektrisitet hvert enkelt produkt bruker. Da kan du sammenligne elektrisitetsbruken til ulike produkter, og få lavere strømregning ved å velge det mest energieffektive produktet. Hvitevarer er merket fra A til G der A er best og G dårligst. For kjøle- og fryseapparater finnes i tillegg klassene A+ og A++. Et A++ -kjøleskap bruker 40 % mindre strøm enn et A-kjøleskap og 55 % mindre enn et B-skap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer