– Hold kald mat kald, og varm mat varm

Gårsdagens middagsrester har ikke alltid like godt av å ligge i skolesekken. Slik holder du maten kald, helt frem til lunch.

Alt du trenger for å lage ditt eget kjøleelement, og litt til: Vann, svamp og en pose. Se hvordan - trinn for trinn - nederst i artikkelen.  Foto: Per Ervland
Alt du trenger for å lage ditt eget kjøleelement, og litt til: Vann, svamp og en pose. Se hvordan - trinn for trinn - nederst i artikkelen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lenger ikke morsomt å spise sin mat, når den ligger i pakke og ikke på fat. I alle fall ikke om vi skal tro den enorme interessen rundt de siste års matpakkebøker, matpakkeblogger - og instagram/pinterest.

– Middagsrester er topp!, sier blogger og matpakkebokforfatter Susanne Kaluza til Mammanett.no.

Middagsrester i matpakken er ikke bare med på å gjøre den mer spennende; det er også økonomisk gunstig. Du kutter utgiftene til matpakken, og spiser opp restemat i stedet for å kaste den. Bedre planlegging og full utnyttelse av råvarene kan redusere matbudsjettet til en familie på fire på rundt 10.000 kroner i året.

Kald mat kald, og varm mat varm

Det er imdilertid ikke sikkert middagsrestene dine egner seg for å spises dagen derpå. Spesielt ikke om de oppbevares i romtemperatur de varmeste dagene i året.

– Vi har en gyllen regel: Hold kald mat kald og varm mat varm. Det gjelder uansett om det er snakk om middagsrester eller vanlig brødmat med for eksempel kjøttpålegg, sier Ellen Christine Sjølie, seniorrådgiver i Mattilsynets tilsynsavdeling til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer