Hvordan holde kjøkkenet ryddig

Hold kjøkkenet strøkent hver dag

Ryddetipsene er enkle og geniale.

RETT I MASKINEN: Kanskje det viktigste tipset av alle: Rydd alt du er ferdig å bruke rett inn i oppvaskmaskinen, så unngår du at kjøkkenet flyter. FOTO: Linn M. Rognø.
RETT I MASKINEN: Kanskje det viktigste tipset av alle: Rydd alt du er ferdig å bruke rett inn i oppvaskmaskinen, så unngår du at kjøkkenet flyter. FOTO: Linn M. Rognø. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner deg sikkert igjen i følgende situasjon: Gryter og kar hoper seg opp i oppvaskkummen, tomflasker pryder kjøkkenbenken, fettflekker fra gårsdagens middag sitter godt fast på veggen over komfyren og brødsmulene ligger som perler på en snor langs gulvlistene.

Om det kan være en trøst: tusenvis av oss har det sånn hele uken. Men enda bedre - dette kan du enkelt unngå.

Her får du noen smarte tips fra rengjøringsekspertene, som gjør at du lettere klarer å holde kjøkkenet rent.

Rent og ryddig hver dag

Line Mercedes Åramnes, leder for kvalitet og opplæring ved rengjøringsselskapet CityMaid, legger først og fremst vekt på godt samarbeid i familien.

– For å holde kjøkkenet rent og ryddig anbefaler jeg å ta med hele familien i oppgaven. Alle bærer sin asjett inn fra spiseplassen, sammen med glass og eventuelt boller, sier Åramnes.

Et serveringsbrett hjelper for å rydde av bordet kjapt og enkelt. Rengjøringseksperten råder dere å ikke utsette noe, men holde dere til en enkel rutine.

– Gjør det til en vane at dere setter inn frokost -og middagsserviset rett i oppvaskmaskinen etter måltidene. Matbokser og drikkeflasker går også fort unna om dere setter de inn i maskinen når dere kommer hjem fra jobb. På den måten unngår dere en haug på kjøkkenbenken. Sett i gang maskinen, og så timer du det slik at oppvaskmaskinen kan tømmes hver kveld, tipser Åramnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer