Rask rengjøring av kjøkken

Hold kjøkkenet strøkent i jula

Spar tid i julen - enkle rengjøringstips er gull verdt!

STRØKENT: For å slippe å bruke halve tida på rengjøring av kjøkkenet i jula, handler det om gode forberedelser før jul, og deretter rask rengjøring gjennom selve høytiden. Video: Linn Merete Rognø. Klipp: Tobias Fjeldvang. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Typisk scenario i jula: på kjøkkenet bugner brukte kjørler, ribbefett svir seg i ovnen, oppvaskkummen er stappfull, kluten sur, bestikk hoper seg opp, matrester sitter fast på tallerkener, grøtsleiva har størkna, benkeplata er klissete, søppelbøtta overlessa.

Som kokkene sier: noe av det viktigste når man lager mat, er å holde kjøkkenet rent og ryddig underveis. Da har du god oversikt og ikke minst hygieniske omgivelser å jobbe i. Men jaggu er det tidkrevende! Og hvem vil vel bruke hele høytiden på kjøkkenet fremfor å kose seg med familien?

Rengjøringsekspertene har råd - her får du tipsene til hvordan du kan vaske smart på kjøkkenet- slik at du kan bruke mer tid på familiehygge i jula!

Ryddig utgangspunkt

Tips nummer én er å starte med rengjøring og organisering på kjøkkenet slik at du har et rent og ryddig utgangspunkt før julestria setter inn for fullt, råder Malin Skaar, vaskeekspert i Orkla.

- Klargjøre kjøkkenet med først å ta en opprydning og en grundig vask av kjøleskapet, det samme gjelder kjøkkenskap og skuffer. Da gjør du plass til julens storhandel, sier Skaar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer