Selge bolig selv

Hold vellykket visning - på egen hånd

Ikke gå i visningsfellene.

ÅPENT HUS: Det er mye du kan gjøre for at de som kommer på visningen skal falle for boligen du prøver å selge, men det er også mange ting som kan føre til at de snur i døra. Les mer om dette i saken under. Foto: Jarl Erichsen/NTB Scanpix.
ÅPENT HUS: Det er mye du kan gjøre for at de som kommer på visningen skal falle for boligen du prøver å selge, men det er også mange ting som kan føre til at de snur i døra. Les mer om dette i saken under. Foto: Jarl Erichsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kan spare mye på å selge bolig helt eller delvis uten megler.

Forbrukerrådet har tidligere fortalt Dinside at de fleste som selger bolig selv ved hjelp av tredjepart eller advokat, sparer mellom 40.000 og 80.000 kroner.

Hvis du synes det er litt for skummelt å selge helt på egen hånd, finnes det flere tjenester som kan hjelpe deg noen steg på veien, mens annet blir helt og holdent ditt ansvar. For eksempel har du Propr, Marton og DNBs Samsolgt.

Sistnevnte er en tjeneste som deler ansvaret for boligsalget mellom selger og en eiendomsmegler fra DNB Eiendom. Eiendomsmegleren bidrar til salgsoppgave, annonse og budrunde, mens selger holder visningen selv.

Dersom du skal holde visning på egen hånd uten megler til stede, er det noen grep du kan gjøre for at opplevelsen blir bedre for de som kommer innom, og det er noen ting du bør unngå, for at intressentene ikke skal snu i døra.

Her er noen spørsmål du gjerne sitter med som boligselger, samt ekspertenes svar:

Når er det beste tidspunktet for visning, og hvor mange visninger bør holdes?

«Timing is everything», er et engelsk ordtak. Det samme kan gjelde for valg av visningstidspunkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer