Hvordan få klar hagen til høsten og vinteren?

Høstgrepene du bør ta nå!

En hage krever stadig vedlikehold. Spesielt på høsten kan det være lurt å ta grep.

HAGEARBEID PÅ HØSTEN: Det er mye du kan gjøre i hagen når høsten er kommet, men én ting bør du droppe. Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

Sommeren er på hell og snart gulner bladene på trærne.

Nå er faktisk en veldig fin tid til å friske opp planter og trær for frosten kommer snikende på.

Høst det som høstes kan

Vi har spurt Tove Ladstein i Opplysningskontoret for blomster og planter hva du bør føre opp på gjøremålslista si nå på seinsommeren.

- Rent generelt vil det handle om å høste og kose seg med alt man har dyrket gjennom sesongen – om man ønsker å spise det friskt eller sylte, safte eller på andre måter ta vare på hagens avling. Ikke rydd og klipp for mye, det kan vente til våren kommer, sier hun.

Høstluking

Ladstein anbefaler likevel at du kan høstluke litt i hagen.

- Når bakken er fuktigere er det lettere å få opp ugresset med røtter, og jo færre frø de får spredd nå – jo mindre jobb blir det med luking for deg til sommeren.

Gartner Line Krokan i Plantasjen har også et godt tips til å gjøre lukingen enda enklere.

– Legg aviser som er dynket i vann på jorda mellom plantene. De vil holde ugresset i sjakk. Du fyller ny jord oppå avisene, og etter noen år vil avisene råtne og bli borte. Du kan naturligvis også bruke duk som barkduk eller jorddekke, sier hun i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer