Høy homofaktor = høy boligpris

En multikulturell og homovennlig befolkning avgjør økonomisk utvikling og innovasjonsnivået i et område. Også boligprisene stiger som følge av homofile konsentrasjon.

Foto: Leserbilde
Foto: Leserbilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Richard Florida ved Carnegia Mellon University i Pittsburgh har undersøkt regionale vekstvilkår og kommet frem til at områder med en stor homofil og etnisk sammensatt befolkning, har større vekstmuligheter enn steder med en ensartet befolkning.

- Når folk med en sammensatt bakgrunn møtes, er det sannsynlig at økonomien vokser. Et teknologisk innovativt samfunn vil ikke vokse frem dersom det ikke er åpent for annerledeshet, eksentrisitet og forskjeller, sier Florida til den britiske avisa Telegrapgh.

Undersøkelsen så på antallet patentsøknader per innbygger i et område delt på antallet innbyggere av annen etnisk opphav.

Historikeren Nils Johan Ringdal har flere bokutgivelser bak seg, og har undervist blant annet i mannlig homoseksualitet gjennom historien ved universitetet i Oslo. Han er slett ikke overrasket over dette spesielle resultatet.

- Homofile har vært vant til å finne utveier og løsninger, og det virker nok befordrende på yrkesvalg og livsstil. Man ser for eksempel at homofile aldri er i flertall på ordinære massearbeidsplasser. Man finner ofte mange i små nisjer som reklame. Og jo særere man er, dess særere nisje, sier Ringdal.

- De trekker altså til kreative trendbransjer. Kan man konkludere med at jo høyere homokvotienten er, dess mer trendy og kreativt blir et område eller en region?

- Homofile er en ressurssterk gruppe, også økonomisk og ofte har de ingen barn, og det gir seg utslag i hvor og hvordan de bosetter seg. Menn tjener tradisjonelt mer enn kvinner, og når to menn slår seg sammen er de kjøpesterke. Det samme gjelder for lesber, de er kjent for å slå seg frem.

- Dermed kan de bidra til å trekke opp boligprisene i populære områder?

- Ja, de er klart menn som tjener bra og ikke har barn utgjør en pressgruppe, sier historiker Ringdal.

NOVAs levekårsundersøkelse blant lesbiske og homofile i Norge blitt dokumentert at denne gruppen generelt har høyere utdannelse enn resten av befolkningen.

Les!

 • Tusen tonn testosteron og en dame
  - DinSide Reise følger homoruta i Sitges.

 • På den skjeve sti
  - Lenker med skjev vri.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer