Høy homofaktor = høy boligpris

En multikulturell og homovennlig befolkning avgjør økonomisk utvikling og innovasjonsnivået i et område. Også boligprisene stiger som følge av homofile konsentrasjon.

Foto: Leserbilde
Foto: Leserbilde Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Richard Florida ved Carnegia Mellon University i Pittsburgh har undersøkt regionale vekstvilkår og kommet frem til at områder med en stor homofil og etnisk sammensatt befolkning, har større vekstmuligheter enn steder med en ensartet befolkning.

- Når folk med en sammensatt bakgrunn møtes, er det sannsynlig at økonomien vokser. Et teknologisk innovativt samfunn vil ikke vokse frem dersom det ikke er åpent for annerledeshet, eksentrisitet og forskjeller, sier Florida til den britiske avisa Telegrapgh.

Undersøkelsen så på antallet patentsøknader per innbygger i et område delt på antallet innbyggere av annen etnisk opphav.

Historikeren Nils Johan Ringdal har flere bokutgivelser bak seg, og har undervist blant annet i mannlig homoseksualitet gjennom historien ved universitetet i Oslo. Han er slett ikke overrasket over dette spesielle resultatet.

- Homofile har vært vant til å finne utveier og løsninger, og det virker nok befordrende på yrkesvalg og livsstil. Man ser for eksempel at homofile aldri er i flertall på ordinære massearbeidsplasser. Man finner ofte mange i små nisjer som reklame. Og jo særere man er, dess særere nisje, sier Ringdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer