Høy prisvekst på bolig

Boligprisene har gått markant opp i januar.

Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund viser at prisene på boliger har gått markant opp den siste måneden - fra desember 2004 til januar 2005.

Prisøkningen har vært 4,3 prosent, noe som likevel ikke er uvanlig for denne tiden av året. Januar er nemlig typisk en måned hvor prisene stiger mye - tall fra de siste fire årene viser det.

Enebolig øker mest

Eneboligen er den boligtypen som har steget mest i januar 2005. Hele åtte prosent har prisveksten vært. Til sammenlikning steg delte boliger med 6,1 prosent og leiligheter med 2,7 prosent.

Ser man på de siste årenes prisutvikling, er dette nytt. I gjennomsnitt har leiligheten nemlig vært den boligtypen som har økt mest i verdi de siste mange årene.

Boligmarkedet i januar preges normalt av et relativt lavt utbud, med noe større etterspørsel. Det har vært tilfelle også i år. Til grunn for boligprisstatistikken til NEF ligger 2.720 solgte eiendommer i januar 2005. Til sammenligning var 2.207 formidlede eiendommer tallgrunnlaget i januar 2004.

Høyest i Hedmark

Månedens høyeste prisvekst finner vi i Hedmark utenom Hamar. Her var prisveksten på hele åtte prosent. Lavest prisvekst ses i Oslo med bare tre prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.