Høyest inngangspris i Stavanger

At boligprisene i landet er høye er det liten tvil om. Men i Stavanger mangler de et helt boligsegment.

I Stavanger og området rundt kan du se langt etter å komme seg inn på boligmarkedet dersom maksprisen din er to millioner kroner.  Foto: Colourbox.com
I Stavanger og området rundt kan du se langt etter å komme seg inn på boligmarkedet dersom maksprisen din er to millioner kroner. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skrives side opp og side ned om de høye boligprisene. Prisen per kvadratmeter stiger spesielt i de store byene, og Oslo leder statistikken. Likevel viser det seg at Oslo er den storbyen hvor det skal være lettest å komme seg inn på boligmarkedet.

Leie istedenfor eie? Slik kom hun seg kjapt inn på boligmarkedet

Vi har gjort noen søk på Finn.no, for å se hva man kan få for to millioner kroner i de fem største byene i Norge. En totalpris på to millioner, inkludert fellesgjeld, er valgt som grense, siden dette kan være oppnåelig for noen som står utenfor boligmarkedet. De må riktignok ha en del egenkapital, eller hjelp fra foreldre, for å klare det.

Fem boliger

Resultatet var ganske oppsiktsvekkende. Mens du i Oslo får opp 219 treff, er det bare fem boliger i den samme prisklassen i Stavanger.

Men Oslo er større, tenker du kanskje? Vi gjorde et nytt søk hvor vi tok med Stavangers nærmeste tilgrensende kommuner - Sandnes, Sola og Randaberg. Seks boliger dukket nå opp på listen.

– Det er helt klart stavangerområdet som har opplevd den aller største oppgangen i boligprisene. Det har sammenheng med at det er nettopp i Stavanger at økonomien merker aller best ringvirkningene fra oljesektoren, sier Kjersti Haugland, seniorøkonom i DnB Markets til DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer