Høyt henger de ...

Høyttalere for den delen av befolkningen som ikke egentlig liker høyttalere i stua.

MASKERING: Det er ikke så lett å få øye på "lydtre-høyttalerne", men det er også meningen.
MASKERING: Det er ikke så lett å få øye på "lydtre-høyttalerne", men det er også meningen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stua er et tempel, og et tempel skal ikke besudles med hva som helst - aller minst svære høyttalere eller sjukanals surround-anlegg som snirkler seg rundt sofa, lenestoler og bokhyller.

Noen mener ihvertfall det.

Tre-lyd?

Den franske høyttalerprodusenten Elipson lager gjerne svært dyre høyttalere eller musikkanlegg til lyd- og designbevisste hifi-entusiaster, men har med de såkalte "Sound Tree"-høyttalerne smeltet sammen de to områdene til en høyere enhet - bokstavelig talt.

"Lyd-treene" er nemlig like mye skulpturer eller installasjoner som de er formidlere av lyd, og selv om de opprinnelig ble laget for selskapelige sammenhenger, har de senere funnet veien videre til andre områder.

Epsilon holder konsekvent fast ved tre-metaforene, og kaller de små, kuleformede høyttalerne som henger ned fra taket for "høyttaler-frukt". Det synes rimelig. Prisen er derimot alt annet en rimelig. Ifølge Gizmodo begynner må du ut med rundt 21.000 dollar (cirka 115.000 norske kroner med dagens kurs) for "Sound Tree".

Seks eller tolv

Oppsettet kan bestilles med enten seks eller tolv småhøyttalere i samme størrelse (omkrets på 15 centimeter), med en åtte tommers subwoofer på 25 kilo og ganske stort magemål (32 x 32 x 100 centimeter) som plasseres der du måtte ha plass. Subwooferen tar seg som kjent av de aller dypeste basstonene, og kan, fordi bass er retningsuavhengig, plasseres der det måtte være plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer