Bruke høytrykkspyler

Høytrykkspyling: Tabbene kan koste dyrt

Høytrykkspyler er genial til å rengjøre utenfor huset med - men bruker du den feil, kan det føre til store, kostbare skader.

BRUKE HØYTRYKKSPYLER: En høytrykkspyler er et fantastisk bra hjelpemiddel når du skal friske opp utenfor huset. Men bruker du den feil, kan den gjøre store, kostbare ødeleggelser. Foto: Linn Merete Rognø.
BRUKE HØYTRYKKSPYLER: En høytrykkspyler er et fantastisk bra hjelpemiddel når du skal friske opp utenfor huset. Men bruker du den feil, kan den gjøre store, kostbare ødeleggelser. Foto: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

- En høytrykksspyler kan være din beste venn eller din verste fiende. Den kan få et eldre hus eller en gammel bil til å skinne og fremstå ny – eller den kan ødelegge det samme med stygge striper i treverket eller avskallet lakk på bilen.

Det forteller Morten Torlei, gründer og leder ved Ava of Norway AS.

I bunn og grunn er det du som bruker som bestemmer resultatet, mener han. For det hjelper lite med en høytrykksspyler av topp kvalitet dersom du bruker den helt feil.

Så hvilke tabber bør du passe på å unngå når du vasker med høytrykkspyler?

Tipsene får du her!

Riktig bruk av høytrykkspyler

Våren er her, og tiden er inne for å gi hus, platting, trapp eller kanskje innkjørselen en skikkelig rengjøring. Da er høytrykkspyleren god å ha - den er effektiv, men også vannbesparende fordi du bruker opptil 80 prosent mindre vann sammenlignet med en hageslange, ifølge Geir Inge Hanssen, salgsansvarlig hos Kärcher AS.

- Generelt kan du trygt bruke en høytrykksspyler til veldig mange oppgaver. Men det er viktig å lese bruksanvisning og ta en enkel sjekk av treverket på et lite område - for eksempel hvis treverket er gammelt og råttent, understreker Hanssen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer