HTH er verst i klassen

Husk å sjekke dette før du kjøper kjøkken.

Tropisk tømmer som for eksempel wengé er lekkert og mørkt, men lignende resultat får du også med valnøtt, slik vi valgte her, i den interaktive inspirasjonsdelen av HTHs nettside. Foto: HTH.no
Tropisk tømmer som for eksempel wengé er lekkert og mørkt, men lignende resultat får du også med valnøtt, slik vi valgte her, i den interaktive inspirasjonsdelen av HTHs nettside. Foto: HTH.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske kjøkkenbutikker, med HTH i spissen, er kåret til årets regnskogsverstinger i en ny undersøkelse.

- Hvor stas er det å lage maten sin på ødelagt regnskog? spør Lars Løvold i Regnskogfondet i en pressemelding.

Regnskogfondet går jevnlig igjennom norske byggevareforhandlere, og har for første gang også gått igjennom sortimentet til norske kjøkkenforhandlere. Resultatet var ikke oppløftende, og HTH var verst i klassen.

PRISTEST: Kan flatpakkete HTH-kjøkken konkurrere med Ikea?

Apeblod på kjøkkenbenken?

Det er spesielt i benkeplatene kjøkkenprodusentene benytter seg av regnskogtømmer. HTH har blant annet kjøkkenbenker i den tropiske tresorten wengé i sitt sortiment.

På HTHs nettsider er imidlertid kun skandinaviske tresorter som eik, bøk og valnøtt representert, i tillegg til mahogni.

Grunnen til at HTH ble kåret til årets regnskogversting er en kombinasjon av at de tilbyr et bredt utvalg av forskjellige typer regnskogtre, og i tillegg er store på markedet. Ifølge Regnskogfondet selger kjøkkenprodusenten benkeplater laget av blant annet de afrikanske regnskogstresortene sipo, iroko, ovangkol, zebrano og wengé. Alle disse tresortene er oppført på den internasjonale lista over truede og sårbare arter. I tillegg til dette bidrar bruk av regnskogen til avskoging, som igjen fører til at flere dyrearter, blant annet gorillaer og sjimpanser, nå er utrydningstruet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer