Hundre dollar for et hus

Boligkrisen i USA når nye bunnivåer.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krisen i boligmarkedet i USA blir ofte nevnt som den underliggende årsaken til at verden nå er inne i relativt dype nedgangstider.

Stupdykket i boligprisene i USA har vært større enkelte steder enn andre, og noen har sett muligheter til å gjøre seg et gigantkupp på bolig i nedgangstider. Ekteparet Sarah Wagner og Jon Brumit er blant disse.

De kjøpte nylig sitt første hus for bare 100 amerikanske dollar, drøyt 640 kroner etter dagens kurs. Ekteparet er begge kunstnere og forteller til CNN at de lever på svært begrensede midler, derfor har det aldri tidligere vært i tankene å kjøpe en bolig. Da de kom over boligen til den svært forlokkende prisen, måtte de bare gripe sjansen.

SJEKK HER: Hvor mye er boligen din verdt?

Som vanlig: En liten hake

Huset ekteparet har kjøpt krever betydelig oppussingsarbeid, men det alene forklarer ikke gi-bort-prisen.

En annen forklaring på at et stort hus kan bli solgt til denne prisen, er at huset ligger i et boligområde i Detroit, som er et av områdene som blir beskrevet som et av startpunktene for den amerikanske økonomiske krisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.