Hus med glidende overganger

I ene øyeblikket har du fri sikt, i neste er du pakket godt inn.

SÅ SER DET SLIK UT: Et enormt, motorisert overbygg kan trekkes fram og tilbake over annekset og hovedbygningen (garasjen ligger til venstre på bildet), slik at hovedbygget i ene øyeblikket har heldekkende tak og vegger, før det i neste øyeblikk framstår som et bebodd drivhus. Foto: Ross & Sally Russell
SÅ SER DET SLIK UT: Et enormt, motorisert overbygg kan trekkes fram og tilbake over annekset og hovedbygningen (garasjen ligger til venstre på bildet), slik at hovedbygget i ene øyeblikket har heldekkende tak og vegger, før det i neste øyeblikk framstår som et bebodd drivhus. Foto: Ross & Sally Russell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selvfølgelig har du lyst på begge deler, og helst samtidig. Du vil spise all desserten, samtidig som vektnåla viser det samme etterpå. Du vil være ute til klokka tre på natta, men fortsatt være uthvilt når arbeidsdagen begynner klokka åtte morgenen etter.

Og du vil gjerne ha et hus som i ene øyeblikket blottlegger de indre gemakker som et drivhus, mens det i neste er like privat som en bunker laget for den amerikanske presidenten. Det er nettopp dette arkitektene hos britiske drmm har gjort for ekteparet Ross og Sally Russell, som åpenbart er kjent med Ole Brumms visdomsord for det moderne velstandssamfunn: "Ja takk - begge deler".

Sklir over bygningene

Den oppsiktsvekkende bygningen, som av det som viser seg å være åpenbare grunner har fått navnet "Sliding House" ("glidehuset"), ble ferdigstilt i Suffolk i England i 2009, og har fått berettiget oppmerksomhet av én bestemt grunn: Det store overbygget som kan beveges fritt mellom og over både annekset og hovedbygningen.

Utgangspunktet for ekteparet Russells boligdrøm var ifølge drmms nettsider ønsket om å bygge et hus på egenhånd, der en kunne trekke seg tilbake for å "dyrke mat, underholde gjester og nyte landskapet". Plasseringen av bygningen midt på et stort stykke jord bør gi rikelig med anledning til alle disse tingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer