Huset som dreier rundt

Vil du ha et energivennlig hus som snurrer rundt? Da er kanskje Free Energy Island noe for deg.

Publisert
Sist oppdatert

Free Energy Island markedsføres som fremtidens energivennlige hus.

Se huset som dreier rundt

Snur seg rundt

Det er et kuppelformet hus som kan dreie rundt, og energimessig er 100 prosent selvforsynende.

Det finnes ikke noe nord, syd, øst eller vest - for huset kan dreie seg rundt slik man ønsker det. Huset har også en noe utradisjonell "grunnmur", for kuppelen og grunnplanet dreier på et vannspeil, og kan følge solen gang. Det skal - ut over opplevelsen - skape en masse energi.


Free Energy Island er tegnet av den danske arkitekten Ole Steen. Men huset er enda ikke bygget.

- Vi jobber med å finne investorer, men håper at vi får det opp å stå til FN's energikonferanse i København i 2009, sier Ole Steen til DinSide, og legger til:

- Meningen er at vi vil ha noen familier inn og bo i huset i en måned av gangen, for å se hvordan det virkelig er å bo der.

Se også: Roterende luksustårn

Lite og stort

Huset skal være fullstendig energinøytralt, men samtidig leve opp til moderne krav om komfort og inneklima. Og grunnet følgende tre atskilte elementer, har det altså også en stor fleksibilitet: Et rundt basseng med en fast kjerne i midten, en flytende gulvskive og den flytende kuppelens bærende konstruksjon som består av 20 buer i valset armeringsstål.

Kuppelhuset skal - ut over å kunne brukes som "vanlig" hus - også kunne bygges større, for eksempel som leilighetsbygg, storsenter, parkeringshus eller hospital.

Se huset som dreier rundt

Les mer om arkitektur:Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer