Husk å feie hyttepipen

Visste du at du selv må sørge for å feie hyttepipen?

Publisert
Sist oppdatert

Har du pipe i boligen din, må den feies minst hvert fjerde år. Det er feievesenet som står for feiing av boliger, og de tar kontakt når det er tid for å feie boligen din igjen.

Det stilles imidlertid ingen slike krav til feiing av hytter, men det betyr ikke at de er mindre viktige å feie. Snarere tvert imot.

For mange er hyttekos synonymt med peisbål, og bruker ildsted langt hyppigere på hytten enn i boligen. En rekke hytter har også peis eller vedovn som eneste varmekilde.

- Men anbefaling om feiing hvert fjerde år gjelder også hytter, dermed må hytteeieren selv sørge for at pipe og ildsted får tilsyn, sier leder for seksjon bygning og eiendeler i Trygvesta, Espen Jensen, i en pressemelding.

Og det er du selv som må ta ansvar for at det blir feiet - enten ved å ta kontakt med en profesjonell feier, eller gjøre det selv.

Hvorfor feie?

Piper må feies regelmessig for å unngå brann i pipen, eller at giftig røyk trekker inn i boligen i stedet for å luftes ut.

- Det er røyken som dreper, og utettheter kan gjøre at røyk trekker inn i bygget om natten, og ikke oppdages før det er for sent, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer