Sikringsskap

Husk denne sjekken

Gjennomfør denne testen i sikringsskapet minst én gang i året.

SIKRINGSSKAPET: Her forklarer vi deg hvordan du skal sjekke at jordfeilbryteren fungerer, det bør du nemlig gjøre! Video: Martin K. Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visste du at det er du som har ansvaret for det elektriske anlegget og utstyret i boligen din og at det er i orden?

Forrige måned ble ladevettreglene lansert i et samarbeid mellom Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), forsikringsselskapet If og landets brannvesen.

Ladevettreglene sier hvordan du bør lade ting som mobiltelefonen og elbilen, men du bør også ta en sjekk i sikringsskapet ditt for å undersøke at alt er på stell.

Gjennomfør denne testen

Overfor Dinside anbefaler Marianne Brattbakk, senioringeniør i DSBs Tilsynsregion i Nord-Norge, at du bør teste jordfeilbryteren én til to ganger i året. Hun forteller at en jordfeilbryter automatisk skal koble ut strømmen dersom det er en jordfeil på anlegget.

– Hvis den ikke fungerer som den skal, kan du risikere å få strømstøt, eller i verste fall at det begynner å brenne, advarer Brattbakk.

I sikringsskapet ditt ser du alle jordfeilautomatene og hver og en skal ha en testknapp du trykker på for å teste jordfeilbryteren. Sikringsselskapet skal inneholde informasjon om hvordan du tester og hvor ofte du bør teste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer