Jul og nyttår på hytta

Husk dette før du reiser til hytta

Dersom du har tenkt deg til fjells i juleferien, er det greit å ha en oversikt over ting du bør sjekke av for å få en trygg og god jule- og nyttårsfeiring.

HYTTEJUL: Dette må vel være den koseligste måten å tilbringe jula på? Foto: Hans Isaacson/Unsplash
HYTTEJUL: Dette må vel være den koseligste måten å tilbringe jula på? Foto: Hans Isaacson/Unsplash Vis mer
Publisert

Mange velger å reise opp på hytta når det nærmer seg jul. Lite er vel bedre enn å feire romjula på hytta med snø, felleski, ild i peisen og ulltøfler på føttene?

Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag har flust av gode tips og huskeregler når det kommer til hytteturene i vinter.

Julaften på hytta

Stadig flere feirer jul på hytta hvert år, og med en korona-pandemi som ikke helt har gitt seg, kan vi vente storinnrykk også denne jula. De fleste nye hytter har nå kjøkken som er minst like velutstyrte som kjøkkenet hjemme, men hvordan fikser man julematen om man skal feire på en enkel og gammeldags hytte?

– Det som er så fint, er jo at julematen vår stort sett er tradisjonsmat som vi har med oss fra før vi fikk induksjonskomfyrer og kjøleskap, sier Bringsvor.

– Julematen er stort sett tørket, saltet, gravet eller raket – slik at den er holdbar, velsmakende og lett å lage.

Med unntak av svineribbe som tilberedes fra fersk tilstand og krever en del presisjon for å få svoren perfekt sprø, kan du lage det aller meste på de aller fleste hytter. Du får ikke laget så mye mat på et 12 volts solcelleanlegg, men med gass eller ved kommer du overraskende langt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.