Huskeregel før påskeferien:

Husk dette
før du reiser

Etter du har dratt ut støpsler, lukket vinduet og skal til å låse døra, er det én ting til du bør gjøre før du drar av gårde på ferie.

FÅ OVERSIKT: Det kan være greit å orientere seg for hvor hovedstoppekrana i huset ditt er plassert hen. Den er nemlig fin å bruke før du skal på ferie. Foto: Celina Stamper
FÅ OVERSIKT: Det kan være greit å orientere seg for hvor hovedstoppekrana i huset ditt er plassert hen. Den er nemlig fin å bruke før du skal på ferie. Foto: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du har tenkt deg av gårde i påska, er det én annen ting enn bare å låse døra, dra ut støpsler og lukke vinduer som du bør tenke på.

Det kan nemlig være lurt å ta en tur innom hovedstoppekrana.

Og dersom du aldri pleier å røre stoppekrana, er dette en gyllen mulighet til å sikre at den ikke setter seg helt fast.

De aller fleste husstander har langt mer enn én stoppekran. I tillegg til hovedstoppekrana inne i boligen er det ofte en stoppekran i hagen.

Dersom du finner vann på avveie i huset, er nemlig første bud å stenge stoppekrana, slik at du kan minimere skadene som kan komme.

Enkle tiltak som kan forebygge

De aller fleste vannskader i bolig oppstår når folk er bortreist, enten på weekendtur eller ferie. Det finnes enkle tiltak som kan forebygge disse vannskadene.

Fagsjef Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge fortelle at den enkleste måten er å sørge for at vannet er stengt når man reiser bort.

- Alle husstander i Norge skal ha innvendig hovedstoppekran, enten man bor i leilighet eller hus. Denne skal være montert lett tilgjengelig der hvor kaldtvannet kommer inn i bolig og før første avstikker/forgrening, forteller han til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer