Husk flyttemeldingen!

Selv om du melder flytting til folkeregisteret går ikke den meldingen automatisk videre til andre som bør vite at du har skiftet adresse.

Ikke glem flyttemeldingen i kaoset av kasser og kartonger! Foto: Karoline Brubæk
Ikke glem flyttemeldingen i kaoset av kasser og kartonger! Foto: Karoline Brubæk Vis mer
Publisert

Innen åtte dager etter at du har flyttet skal du gi melding til Folkeregisteret i den kommunen du flytter til. Men selv om du sier fra til Folkeregisteret når du skal, informeres ikke nødvendigvis andre kontorer og etater om din nye adresse.

Alle skal melde fra

Alle skal melde fra til Folkeregisteret, også om flyttingen skjer innenfor samme kommune. Imidlertid er det en regel som sier at enslige personer med adresse i foreldrehjemmet, men som bor i en annen kommune på grunn av undervisning, vanligvis ikke skal ha annen folkeregistrert adresse enn foreldreadressen. Dette betyr at studenter ikke får registrert flytting til studiekommunen, selv om de er forpliktet å melde flytting. Hos Folkeregisteret i Asker forteller de at det er uvanlig at studenter sender flyttemelding. - Men dersom studenter spør, har vi ikke lov å si annet enn at de skal melde flytting, forteller saksbehandlerne.

Folkeregisterets flytteskjema får du ved å henvende deg direkte til Folkeregisteret. Men det kan ta noen dager før du får det i posten. Derfor er det enklere å gå innom nærmeste postkontor som skal ha skjemaet tilgjengelig. Dersom du har handlet bolig hos eiendomsmegler, kan du også henvende deg der for å få skjemaet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer