Huskeliste for hybelleilighet

Vil du ha en hybel i kjelleren må jobben settes bort. Men også her er første trinn å kontrollere reguleringsplanen og andre kommunale vedtekter før du setter igang.

Publisert
Sist oppdatert

Enkelte kommuner, deriblant Bærum, stiller for eksempel krav om at det minimum skal være en biloppstillingsplass per boenhet.

Etter at reguleringsplanen og de lokale vedtektene er kontrollert blir neste trinn å søke kommunen.

Søknadsplikten etter Plan og bygningslovens §93 gjelder uavhengig av hvilken funksjon kjelleren tidligere har hatt. Skal du bygge om råkjelleren til en hybelleilighet må du altså alltid søke til kommunen din, og sørge for at du har en ansvarlig søker som er godkjent av kommunen.

- Også her er det en tre ukers frist, sier Gustav Pillgram Larsen, assisterende direktør ved Statens bygningstekniske etat. Har det gått tre uker etter at du sendte søknaden er det altså bare å sette i gang, men da er du også prisgitt at den ansvarlige søkeren som har gjort jobben for deg har fulgt reglene. Det lønner seg derfor å være nøye i planleggingen, mange lurer nok på hva de har begitt seg ut på hvis det har gått litt for fort i svingene.

Og husk: Det er en forutsetning for enkel søknadsbehandling at reglene følges, ellers er det full tyngde med søknad og 12 ukers behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer