Gjør hageredskapene vårklare

Husker du dette, blir våren bedre

Det våres over det ganske land, og det er på tide å gå over hageredskapene igjen. Her får du tipsene som sikrer at du får en bra start på hagesesongen.

DEILIG TID: Kanskje du kan ta fram grillen denne helga? Mange steder er det meldt fint vær og gode temperaturer. Foto: Bjørn Eirik Loftås
DEILIG TID: Kanskje du kan ta fram grillen denne helga? Mange steder er det meldt fint vær og gode temperaturer. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert

Denne uka kom våren mange steder i landet, og har den ennå ikke vist seg der du bor, kan det skje når som helst. Har du hage, byr dette alltid på en del utfordringer. Derfor gjelder det å være forberedt.

En viktig del av forberedelsene er å ha redskapene i orden. Da blir det både enklere, lettere og morsommere å holde på. Sløve sakser og brukne skaft er ikke trivelig.

Når snøen forsvinner

Når snøen akkurat har gått er tiden inne til å få oversikt over hvordan det ligger an i hagen. Særlig for oss som ikke har helt velstriglede hager, men et vesentlig innslag av «naturtomt», er det nå det er viktig å komme i gang.

Busker og kratt har gjerne bredt seg utover i løpet av fjoråret, og selv om du klippet ned i høst er det nå alt viser seg i sin nakne elendighet.

Men det tar ikke lang tid før det blir grønt, og du mister muligheten for å ta tilbake kontrollen.

#1: Slik fikser du riva

Det ligger ganske sikkert mye kvist og kvast igjen, sammen med råtne blader. Er river og raker i orden? Sitter de godt fast på skaftet?

Hvis tuppen på skaftet har begynt å bli mør slik at selve raka ikke sitter ordentlig er det modent for inngrep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer