Husker du når du sist skiftet toalettsetet?

Over halvparten av oss bytter toalettsete sjeldnere enn hvert femte år.

Lenge siden du byttet? En av to bytter når de kjøper ny bolig. En av to gjør det ikke.  Foto: Colourbox.com
Lenge siden du byttet? En av to bytter når de kjøper ny bolig. En av to gjør det ikke. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppussingsglade nordmenn maler, skifter gardiner, bytter puter og kjøkkenfronter som aldri før, og skifter farge på veggen nesten like ofte som Lady Gaga skifter stil. Men fortsatt er det noen ting vi ikke er så flinke til å bytte.

En ny undersøkelse viser nemlig at når det kommer til dosetet så bytter vi det sjelden ut. I følge undersøkelsen som er gjennomført på vegne av rørleggerkjeden Comfort, svarer over halvparten av de spurte at de ikke byttet toalettsete sist de kjøpte bolig. Omtrent samme antall svarte at de bytter toalettsete i boligen sjeldnere enn hvert femte år. To av ti nordmenn svarer at de ikke vet når de sist byttet toalettsete.

- Det er jo underlig at vi maler, skifter gulv og legger fliser så ofte som vi nordmenn gjør, men så glemmer vi å bytte ut toalettsetet av og til, sier Kari Øgle Kjensberg i Comfort i en pressemelding.

Heldigvis er nye toalettseter rimelig, og du kan enkelt bytte det selv

Berøringsfritt for god hygiene

Men er det så farlig, egentlig? Hygieneaspektet ved at det er vanskelig å få rengjort inni alle de små krinkelkrokene akkurat ved hengslene er kanskje en av de mest opplagte grunnene til at man ønsker å bytte toalettsete. I tillegg blir noen materialer, for eksempel noen plasttyper og toalettseter i tre, porøse og et ideelt oppsamlings- og ynglested for bakterier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer