Huskupp ved Middelhavet

Hvor begynner man å lete hvis man ønsker et krypinn ved Middelhavet på sine gamle dager, til en ikke alt for høy pris? Og som også vil gi en god økonomisk avkastning?

Publisert
Sist oppdatert

Lavpris viser vei

For å lete målrettet etter det store kuppet, som skal sørge for et godt liv både nå og senere, kabør du resonnere som en ren investor.

Sannsynligheten for å gjøre et kupp ved å kjøpe en feriebolig er helt klart størst der hvor prisene er lavest. Men med de laveste prisene er dessverre også risikoen størst for å gjøre et dårlig kjøp, fordi det kan være gode grunner til at etterspørselen og den påfølgende prisveksten er lav.

Er man økonomisk anlagt begynner man i alle fall ikke å lete i land hvor prisstigningen på fast eiendom allerede har vært høy i mange år. På slike steder har kjøpere som kom inn på et tidlig tidspunkt allerede høstet den store potensielle gevinsten som lå der før prisveksten tok til. Det tydeligste tegnet på lav potensiell gevinst er at prisveksten har "flatet ut" etter en periode med sterk vekst.

Svært grovt, kan vi oppsummere ved å si at en lav pris på en eiendom ved Middelhavet i dag kan være en indikasjon på at den er en risikoinvestering. På den annen side: Hvis prisen er svært lav, utgjør jo den økonomiske risikoen forholdsvis liten. Og hvis ens fremste mål er å ha det hyggelig og varmt, kan en jo gå for en stor mengde hygge per krone, og gi blaffen i hele prisveksten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer