Svensk test av utendørsmaling og beis

Husmaling: Tre produkter er så dårlige at du frarådes å kjøpe dem

Svensk test avslører så store svakheter ved malingsprodukter at de advarer forbrukere mot å kjøpe dem.

TEST AV 46 MALINGSPRODUKTER: Svenske Folksam langtester holdbarheten på 46 beis- og malingsprodukter over to år. Testresultatene foreligger først neste år, men allerede etter ett år advarer de mot tre produkter. Dette bildet er tatt i mai 2017, på testanlegget ved Alnarp utenfor Malmö. Foto: Stefan Hjort, Folksam
TEST AV 46 MALINGSPRODUKTER: Svenske Folksam langtester holdbarheten på 46 beis- og malingsprodukter over to år. Testresultatene foreligger først neste år, men allerede etter ett år advarer de mot tre produkter. Dette bildet er tatt i mai 2017, på testanlegget ved Alnarp utenfor Malmö. Foto: Stefan Hjort, Folksam Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det svenske forsikringsselskapet Folksam gjør jevnlig ulike tester av produkter som er viktige for forbrukere, som for eksempel hjelmer, bilbarnestoler, biler - og husmaling.

Dette er 6. gang Folksam gjennomfører en langtest av utendørsmaling- og beis, og de er nå kommet halvveis i testperioden, som løper fra 2016 til 2018.

Langtestene foregår ved at Folksam behandler og setter opp trepaneler på fire ulike steder i Sverige, og lar det stå i to år. Underveis undersøkes trepanelene for blant annet sopp- og algedannelse, oppsprekking og avflakning.

- Ikke kjøp disse

Denne gangen tester de kvaliteten på 46 produkter.

- Men allerede nå, etter halve tiden, er tre av de testede 46 produktene underkjent. Folksam fraråder kjøp av produktene der Nordsjö One, Bioni Perform og Tranemo Äkta Linoljefärg er toppstrøk, skriver Folksam i en pressemelding.

De skriver videre at to av produktene som får stryk allerede etter et år har passert grenseverdiene for akseptabel soppdannelse. Dette gjelder produktene Nordsjö One og Bioni Perform.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.