Kjøkken

Hva betyr funksjonen?

Har du noen gang skrudd på ovnen og lurt på hva alle de forskjellige symbolene egentlig betyr? Vi har spurt ekspertene som har svaret!

MANGE FUNKSJONER: En helt vanlig stekeovn har flere nyttige funksjoner du kanskje ikke visste om. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Du skrur på ovnen på over- og undervarme for å steke pizzaen lørdags kveld. Men hva betyr egentlig alle de andre tegnene rundt de to kjære strekene du vanligvis bruker? Vi har spurt ekspertene hva funksjonene på stekeovnen din betyr.

Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat, forteller til DinSide at det finnes mange ulike typer stekeovner. Noen er avanserte, mens andre er enklere – og alle ovner er forskjellige.

Hun legger til at det kan være forskjell på en gammel ovn og en ny, og temperatur i ovnen kan også variere. Noen ovner steker litt ujevnt, kanskje fordi varmeelementet er litt svakere på en av sidene.

– Uansett hvilken ovn du har, er det et godt tips sette seg inn i de ulike funksjonene, og bli kjent med sin egen ovn, sier Kåsin.

Ovnsfunksjonene

Det er kombinasjonen over- og undervarme de fleste er best kjent med.

– Her kommer varmen både ovenfra og nedenfra, og det passer fint når du skal steke ett brett, midt i ovnen. Det kan være for eksempel når du baker rundstykker eller muffins, eller når du steker større stykker av kjøtt som stek og hel kylling, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer