Hva bør du ha av innganger?

Sammenlignet med en tradisjonell billedrørsTV gir en flatTV, og her mener vi både LCD og plasma, deg langt flere muligheter. Å koble til PCen er allerede nevnt, men det er mer. Hva bør du se etter?

Publisert
Sist oppdatert

Enkelte TVer, for eksempel Sonys 30” LCD og Pioneers 50” plasmamodell, er utstyrt med egen minnekortinngang. For deg som har digitalkamera er selvsagt det en fordel når du skal terrorisere venner og familie med visning av årets feriebilder.

Til daglig bruk er det imidlertid andre tilkoplinger som er viktigere, og moralen er enkel: Jo flere jo bedre. Vi anbefaler at du velger en modell som har minimum tre scartinnganger, DVI eller HDMI, og en eller to komponentinnganger, her er en rask oversikt.

For PC-tilkopling

De fleste flatTVene har mulighet for tilkopling av PC, og det skilles i så fall mellom den analoge VGA inngangen, og den digitale DVI-inngangen. Enkelte modeller har begge deler. Merk deg at det nå også finnes enkelte DVD-spillere med DVI / HDMI-utgang.

HDMI

HDMI er den nyeste gutten i klassen og kalles ofte digital scart. Skal gi deg ukomprimert digital overføring av lyd og bildesignaler fra DVD-spilleren til TVen.

Per i dag er det bare et fåtall DVD-spillere og flatTVer med denne tilkoplingen, men flere kommer. Det finnes overgangskabler fra DVI til HDMI, men her får du altså ikke med deg lydsignalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer