Hva bør du overlate til fagfolk?

Mange kan gjøre mye selv, men det er ikke sikkert at du bør. Du blir nemlig sittende med svarteper dersom noe går galt.

Publisert
Sist oppdatert

Du hører en knirkende lyd. Etterfulgt av et brak - flere brak, og lyden av alle dine glass, tallerkener, skåler og kopper som raser i gulvet med et brak.

Tre år etter du har montert ditt eget IKEA-kjøkken ligger skap og innhold i mange tusen knas, spredt utover et rasert kjøkkengulv.

- Heldigvis er jeg forsikret, tenker du vel da.

For å skru inn en liten skrue her, montere noen lamper der, og slå ned veggen mellom soverom og stue. Det kan man vel gjøre selv?

- Som privatperson kan du gjøre de fleste oppussingsprosjekter, sier Kirstin Bang, produktutviklingssjef i Gjensidige Forsikring. - Men det vil ikke si at du er forsikret om det skulle oppstå problemer.

I Gjensidige Forsikrings generelle sikkerhetsforskrifter heter det blant annet at reparasjoner, nyinstallasjoner og nybygg skal utføres etter gjeldende forskrifter. Dette gjelder uavhengig av hvem som gjør det.

Skulle det oppstå skader, vil forsikringsselskapet se etter årsakssammenheng, mellom skadens inntreden og eventuelle feil/mangler ved utførte arbeider. - Skjer det en skade som skyldes at man ikke har fulgt forskriftene, kan man risikere at erstatningen reduseres eller faller bort, sier Bang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer