Hva er dette?

Og hvor mye er den verdt?

For denne gamle varmtvannsberederen fikk eieren en splitter ny, verdt mellom 5.000 og 8.500 kroner.  Foto: Rørleggersentralen
For denne gamle varmtvannsberederen fikk eieren en splitter ny, verdt mellom 5.000 og 8.500 kroner. Foto: Rørleggersentralen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med at Rørleggersentralen innførte vrakpant på gamle varmtvannsberedere i vinter, etterlyste de også Norges eldste varmtvannsbereder. Nå er vinneren av konkurransen kåret, og det er altså det du ser på bildet.

Om ikke den er antikvarisk, så burde den kanskje bli det. For denne varmtvannsberederen fra 1950-tallet er langt forbi det stadiet der den kan kalles "retro". Til tross for at den er dekket (eller isolert?) med panel.

Eieren kunne ikke stadfeste nøyaktig hvor gammel varmtvannsberederen var. Og selv ikke produsenten av varmtvannsberederen, CTC, klarte å fastslå en eksakt alder på den, men den ble anslått til å være fra begynnelsen av 50 tallet.

Det er ikke bare varmtvannsberedere som er gamle og slitne. Husker dere da vi skulle kåre Norges styggeste bad? Her kan du se noen av de utrolige bildene vi fikk inn.

Hva med din gamle bereder?

Selve konkurransen der eieren av den eldste varmtvannsberderen kunne vinne en ny er over. Men ordningen med vrakpant er fortsatt i full gang. Og ifølge Rørleggersentralen har flere andre bedrifter innført lignende ordninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer