Hva er vitsen med buede TV-er?

En TV skal ikke lenger være flat. Skal vi tro de store TV-produsentene er buede modeller den nye vinen. (I videoen ser du Knut-Eirik Rørnes fra Samsung vise fram verdens første ultra-HD-TV i buet design, mer informasjon fås i saken.)

LGs Oled-TV 55EA980W er en nytelse å se på, og blir den første buede modellen du kan kjøpe fra LG. Foto: Øyvind P
LGs Oled-TV 55EA980W er en nytelse å se på, og blir den første buede modellen du kan kjøpe fra LG. Foto: Øyvind P Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På CES-messen i januar viste både LG og Samsung fram sine buede Oled TV-er for første gang, og det er ingen overdrivelse å si at de gjorde et solid inntrykk både på publikum og presse. Vår dataredaktør Bjørn Eirik Loftås var en av de som var tilstede, og oppsummerte det ganske enkelt slik:

–Herrejemeni for en bildekvalitet. Det er så bra at det nesten overgår virkeligheten, og det mest spennende er at det gjelder nesten fra hvilken som helst vinkel du sitter eller står foran TV-en.

Les også: 4K-TVene vi styrer unna

Fra buet Oled til buet LED, og med både 1080p og 4K-oppløsning

Etter å ha unnagjort høstens IFA-messe er det imidlertid bare å konstatere at mye har skjedd siden januar:

  • Det viktigste er selvsagt at prototypene til til LG og Samsung på 55-tommer ikke lenger er prototyper. Går alt etter planen kommer de nemlig begge til salgs i Norge i løpet av høsten.
  • Både LG og Samsung viste i tillegg fram buede Oled-modeller i enda større størrelser. Samsung fikk æren av å ha den største buede modellen i LED og med 4K-oppløsning den første dagen, men det kunne selvsagt ikke LG leve med: De fløy ganske enkelt inn en buet Oled på 77-tommer fra fabrikken, og plasserte den på messegulvet i løpet av nattens mulm og mørke...
  • Sony viste i tillegg fram en prototype av sin buede LED-TV med vanlig 1080p-oppløsning.
Les også: Philips med knallpris på 4K

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.