Hva har disse stolene og Cola til felles?

Svar: 111 flasker ...

RESIRKULERT DESIGN: Klassikeren Navy Chair fra Emeco i resirkulert utgave, laget av 111 plastflasker, i samarbeide med Coca Cola. Foto: Emeco
RESIRKULERT DESIGN: Klassikeren Navy Chair fra Emeco i resirkulert utgave, laget av 111 plastflasker, i samarbeide med Coca Cola. Foto: Emeco Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner kanskje igjen designet på stolen: Emecos Navy Chair er kjent for sine kurver og lettvekteregenskaper i form av sin aluminiumsramme.

Nå har selskapet samarbeidet med Coca Cola for å lage en nesten identisk, og atskillig mer miljøvennlig utgave av stolen.

Cola-kopien er laget av 111 returflasker fra Coca Cola, og har dermed fått navnet 111 Navy. Den resirkulerte stolen består av 60 prosent PET (plasttypen), glassfiber for å styrke konstruksjonen, og fargepigmenter.

111 Navy kommer i seks farger, og er 2,7 kilo tyyngre enn designstolen den har fått formen sin av.

Stolen skal ha verdenspremiære på møbelmessen i Milano akkurat i disse dager, og vil være tilgjengelig på markedet i løpet av en måneds tid. Gladnyheten til deg som har siklet på en Navy Chair, er at den resirkulerte stolen blir solgt til kun halve prisen av originalen. Ifølge Emecos nettsider, kan du bestille stolen alledere nå - så starter de utsendelsene i juni.

Klassikere til rumpa

Men stoler er ikke det eneste gjenbruksflasker kan brukes til. Akkurat i disse dager er en katamaran laget av gjenbruksflasker på vei over Stillehavet, fra USA til Australia. Plastiki heter ekspedisjonen, som til og med har en egen kjøkkenhage på dekk ...


Hvor skal du gjøre av alle pizzaeskene?

Men plastflasker er heller ikke det eneste oppfinnsomme designere kan lage resikulerte møbler av. Kanskje du er en av mange med en hang til pizza? La deg inspirere av disse ideene til en gruppe tyske vitenskapsstudenter: Konstruksjoner laget ene og alene av gjenbrukte pizzaesker, etter konstruksjonstegninger laget i dataprogrammet Booth Generator. Pizzakonstruksjonene ble vist frem på designmessen imm cologne tidligere i år.

Du kan se pizzaeskekonstruksjonene på denne nettsiden (ekstern lenke).

Ett tips dersom du lar deg inspirere og starter samlingen av pizzaeskene du trenger: Husk å tømme esken for eventuelle rester før du legger esken på lager ... Selv om det er forholdsvis god holdbarhet på pizza, er det ikke sikkert at lukten er veldig sjarmerende etter noen dager ... for ikke å snakke om noen uker ...

Når det flasker seg til, blir det hus

La Casa de Botella Foto: Rubén (Tito) Adolfo Ingenieri
La Casa de Botella Foto: Rubén (Tito) Adolfo Ingenieri Vis mer
Minnie Evans flaske-kapell Foto: Airlie gardens
Minnie Evans flaske-kapell Foto: Airlie gardens Vis merØl er en velkjent følgesvenn til pizzaen for mange, og selv om du får pant på både flasker og bokser, kan det være verdifullt å spare på panteflaskene og heller konstruere noe av tomflaskene selv. I alle fall dersom du er av den ikke-resirkulerbar-plastflaske-typen.

Her er noen ildsjeler som virkelig har fått utnyttet flaskenes potensiale:

19 år og 6 millioner ølflasker har Rubén (Tito) Adolfo Ingenieri brukt på å lage sitt helt eget flaskeslott: La Casa de Botellas i Quilmes, Buenos Aires. Du kan se flere bilder på Ingenieris nettside (ekstern lenke).

Minnie Evans flaskekapell er også laget nesten utelukkende av flasker, og som du kan se av bildet, har man utnyttet glassflaskenes ulike farger til å lage mønster. Kapellet ligger i et større hageanlegg, Airlie gardens i North Carolina.

Velkommen til plasthuset. Foto: Affresol
Velkommen til plasthuset. Foto: Affresol Vis mer


Plasthus

Og bare for å runde av det hele der vi startet, med resirkulerbare plastflasker: Tro det eller ei, men du kan faktisk bygge et helt hus av resirkulerbart plastavfall. Selskapet Affresol har laget et byggemateriale av blant annet resirkulert plast, og første hus med det nye byggematerialet er allerede oppe og står i Swansea i Wales. Materialet heter Thermo Poly Rock (TPR), og selskapet regner med at de vil kunne bygge 3.000 slike hus per år, innen tre år. Du kan lese mer på produsentens nettside (ekstern lenke).

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer