Hva har du på vaffelen?

Brunost, gulost, røykelaks eller kaviar? Hva spiser du på vaffelen?

EGG OG KAVIAR: Vaffel med egg og kaviar, som servert på Coop Kongsmoen og avbildet på Terjes Superblogg. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Terje Årseth. Foto: TERJES SUPERBLOGG
EGG OG KAVIAR: Vaffel med egg og kaviar, som servert på Coop Kongsmoen og avbildet på Terjes Superblogg. Bildet er gjengitt med tillatelse fra Terje Årseth. Foto: TERJES SUPERBLOGG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vaffel har vært en del av norsk matkultur i uminnelige tider ... eller i alle fall siden de kom til landet fra Tyskland via Bergen i Hansatiden.

Fra å være et populært traktement for turister og byfolk på seterbesøk sommerstid, er det blitt «hverdagskost» og serveres på alt fra nærbutikken til bensinstasjoner, kiosker, idrettsarrangement, jobblunsjer og dugnader. Bare Esso solgte over en halv million vaffelplater fra sine norske servicestasjoner i 2014. Og Nortura Eggprodukter produserer nærmere 300 tonn vafler per år.

Men hva spiser folk på vaflene, rundt om i landet? Hva spiser du på vaflene dine? Har du vært borti en original vri eller en regional variant? Diskuter i debatten nedenfor, eller send oss tips, og gjerne med bilde!

Pølse i vaffel

Det vi oftest ser som traktement til vaflene, er kanskje ost og syltetøy.

- Det er ingenting som slår vafler med brunost! Det er så norsk at det kunne vært flaggsymbolet på det norske flagg, sier Dag Folkestad, kommunikasjonskonsulent i Sjømannskirken.

Sjømannskirken er kjent for sine vafler, og serverer vafler på alle sine utenlandskirker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer