Hva i all verden er 3D-varmluft?

Vi ser nærmere på hva de ulike ordene i annonsene egentlig betyr.

Er 3D-varmluft den nye 3D-farsotten? Foto: Elkjøp.no
Er 3D-varmluft den nye 3D-farsotten? Foto: Elkjøp.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alltid vi vet om vi skal le eller gråte når vi leser produktbeskrivelser. Noen markedsavdelinger har vært i overkant kreative når de skal navngi ulike funksjoner. Det blir fort fryktelig forvirrende når man skal handle, for det gjør det nærmest umulig å sammenligne produkter med funksjoner som i utgangspunktet er helt like.

Hos forhandlerne er det ikke nødvendigvis hjelp å få. Selgerne har fått opplæring i produktet, og hva de ulike delene og funksjonene heter, men informasjon utover det som faktisk står i brosjyren (eller på nett, det er så godt som slutt på brosjyrer) er det sjelden vi får. Og når vi forlater butikken, har vi flere spørsmål enn da vi gikk inn.

Vi har derfor bestemt oss for å ringe produsentene for å spørre dem hva de ulike merkespesifikke funksjonene faktisk betyr. Er det bare nye navn på gamle arbeidshester? Først ute er Bosch og Siemens' stekeovner med "3D-varmluft".

Ny komfyr? Se vår kjøpeguide her

Øker kapasiteten

– Jeg er enig i at det er et litt vanskelig begrep, sier Grete Klæboe i Bosch til DinSide. Hun forklarer at 3D-varmluft er det Bosch og Siemens har valgt å kalle varmluftsystemet de har utviklet for ovnene sine.

– Luftstrømmene er optimert slik at du får varmluft fra alle sider. Ovnene er store, men du får en så god og jevn fordeling at du for eksempel kan steke boller på tre brett samtidig med godt resultat.


Det betyr imidlertid ikke, som vi trodde, at varmluften pumpes inn fra tre sider, i stedet for kun fra baksiden. – Luften kommer ut fra spesielle spalter i bakveggen som er plassert for å optimere luftstrømningene i ovnen.

Med andre ord: 3D-varmluft er det Bosch og Siemens kaller sin varmluftteknologi. At den har et annet navn betyr ikke nødvendigvis at den er bedre, men siden alle deres ovner nå har dette varmluftssystemet regner vi med at det virker bedre enn det systemet de hadde før. Om det virker annerledes enn ordinær varmluft i andre ovner kan vi ikke svare på, for vi har ikke testet, men det kan kanskje noen av leserne våre?

Har du stekeovn med "3D-varmluft"? Da vil vi gjerne høre om det gir noe mer enn ordinær varmluft. Del i debatten eller send oss en mail.

Les også: små billige dampkokere kan erstatte dyre dampovner

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer