Hva kom de fram til?

Vi trodde knapt våre egne øyne da vurderingene plinget inn på e-post og telefon. Til slutt var spriket mellom høyeste og laveste verdi på utrolige 600.000 kroner - eller 36 prosent!

Publisert

For 600.000 kroner får man en 1-roms leilighet i Oslo eller en liten enebolig i Lofoten. Ellers kan man få en hytte på fjellet eller en luksusbil for pengene.

Dyrest og billigst

Exact hadde mest tro på boligen, og vurderte den til å være verdt 2.250.000 kroner.

Notar var mest forsiktig i sin vurdering av eneboligen, og anslo verdien til 1.650.000 kroner. DnB Eiendom var ørlite grann mer optimistisk med 1.700.000 kroner. Disse meglerne ga i særklasse de laveste vurderingene av eiendommen.

Vrient, men...

- Vi kan være enige om at et sprik på over 30 prosent ikke gir noen god veiledning til selgeren av boligen. Da er det nesten slik at selgeren selv kan finne frem til hva prisantydningen bør være. Vi må samtidig huske at dersom boligen selges for middelverdien av vurderingene, vil avviket være rundt 15 prosent. Det er ikke så dramatisk, sier direktør Finn Tveter i Norges Eiendomsmeglerforbund. Tveter understreker at dagens boligmarked er så usikkert at det kan være vrient for meglerne å anslå den riktige verdien.

- Det kommer an på boligen og beliggenheten. Her kan det være kjellerarealet som har ført til så ulik vurdering av verdien, sier Tveter, som ikke tror noen av meglerne har satt en høy verdi for å sikre seg oppdraget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer