Hva koster eiendomsmegleren?

Eiendomsmeglerne tar forskjellige priser og gebyrer for de samme tjenestene.

Publisert

Her finner du resultatene fra vår undersøkelse av noen av de største eiendomsmeglerne i landet.

Forskjellige strukturer

Legg spesielt merke til forskjellen i provisjonsstrukturene. Mens DnB tar progressiv provisjon som gjør at du betaler mer for meglingen om boligene selges dyrere, tar de fleste andre regressiv provisjon. Dette betyr at du betaler mindre for beløp som overstiger en viss størrelse.

Ellers er det viktig å legge merke til at det ikke er provisjonene som utgjør de største forskjellene. Mens de fleste i utgangspunktet tar noenlunde lik provisjon, er det stor forskjell på hva du får i tillegg. Hos noen betaler du både provisjon, gebyrer og markedsføringspakker, mens andre kun tar provisjon som dekker det meste av tilleggsytelser. Her er OBOS-megleren i en særstilling best, men det er selvfølgelig en tjeneste forbeholdt medlemmer som selger OBOS-leiligheter. Det er også noen tusenlapper i forskjell mellom meglerne når det gjelder minstebeløp. Dette er viktigst for deg som selger de rimeligste boligene, gjerne under 5-600.000 kroner. Her kan det være noe å spare på å velge meglere med lave minstebeløp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer